Израел ще започне електронно наблюдение на хората, влизащи в страната, които са задължени да бъдат под карантина, съобщи Reuters. Правителството не планира да използва гривни за проследяване, а по-скоро да насърчава използването на приложение за смартфон.

Според предложението на министерствата на здравеопазването и обществената сигурност, одобрено от кабинета, всеки, който се връща от чужбина и се изисква да се самоизолира, ще трябва да използва определеното приложение, за да изпрати еднократна актуализация на властите по местонахождението си. Държавата използва това приложение по време на предишни огнища на COVID.

Без маски - без обслужване: Израел налага нови ограничения за COVID-19

Без маски - без обслужване: Израел налага нови ограничения за COVID-19

Израел води битка с Делта варианта

Друго предложение, което ще бъде предложено в рамките на около седмица, е самоизолиращият се пътник да изпрати селфи с лична карта, като държавата потвърждава местоположението им. Понастоящем пристигащите трябва да представят адреса, на който ще бъдат поставени под карантина в Израел при пристигане.

По-рано в неделя Израел отбеляза нарастване на сериозните случаи на коронавирус. Данните на министерството , публикувани в неделя сутринта, показват, че броят на пациентите с коронавирус в тежко състояние е достигнал 97. Има 22 пациенти в критично състояние и 17 пациенти на вентилатори.