Израелски бойни самолети удариха палестинци, които се опитали да изстрелят ракета към територията на Израел, съобщиха от пресслужбата на Израелските сили за отбрана (IDF), цитирани от ТАСС.

"Самолети атакуваха група терористи в северната част на ивицата Газа по време на опит за ракетно изстрелване към територията на Израел. По време на удара са включени сирените в района на Ашкелонн", съобщава армията.

Официалния представител на израелската армия Джонатан Конрикус коментира, че са поразени 20 военни цели в ивицата Газа.

"Ударихме 20 военни цели на "Хамас" в ивицата Газа в отговор на ракетна атака срещу Израел. Сред тези цели е тунел в южната част на ивицата Газа, производствени обекти за ракети, както и друг крайбрежен тунел", обясни той.

"Смятаме, че движението "Хамас" е отговорно за ракетните атаки срещу Израел и израелската армия е готова за всяко развитие на събитията", добави Конрикус.

Ранени израелци след ракетен удар от Газа

Ранени израелци след ракетен удар от Газа

Очаква се израелски отговор на атаката

По-рано палестинци в ивицата Газа изстреляха две ракети към Израел. Една от тях удари къща в Беер Шева в южната част на Израел, а втората ракета се приземи в Средиземно море в близост до брега на Гуш Дан, част от Тел Авив. Не са съобщени жертви.

Израелската армия съобщава, че бойните самолети са започнали да извършват удари срещу цели в палестинския крайбрежен анклав.

Израелското държавно радио "Кан" съобщава, че трима палестинци са ранени при една от тези атаки близо до Рафа.