Израелската полиция съобщи, че ще забранят на мъжете на възраст под 50 г. да присъстват на днешните молитви на мюсюлманите в джамията "Ал Акса", Храмовият хълм в Йерусалим, съобщава АФП.

Палестинците ликуват след „капитулацията” на Израел

Палестинците ликуват след „капитулацията” на Израел

Тази сутрин палестинци се събраха, за да отпразнуват решението на еврейската държава

Решението е взето след нови сблъсъци между силите на реда и палестинци. Израел премахна мерките за сигурност в свещения град, което впоследствие накара палестинците да прекратят бойкота.

Направена е оценка на сигурността и има индикации, че днес ще се проведат демонстрации и ще настъпят безредици, се казва в съобщение на полицията.

Не спират кръвопролитията между израелци и палестинци

Не спират кръвопролитията между израелци и палестинци

Двама палестинци са загинали

Само на мъжете на над 50 г. и на жените на всички възрасти ще бъде позволено. Пътищата около Стария град ще бъдат с ограничен достъп, предприети са всички необходими мерки за превенция и отговор при възникване на насилие, допълва полицията.

Свещеното място в града включва джамията "Ал Акса" и Купола на Скалата.

В четвъртък палестинците прекратиха бойкота в района, след като за първи път за две седмици Израел отмени мерките за сигурност.

Нови сблъсъци в Йерусалим

Нови сблъсъци в Йерусалим

След като Израел през отмени всички нови мерки за сигурност

В четвъртък следобед хиляди мюсюлмани се стекоха към джамията. Малко след това възникнаха и нови сблъсъци. Според Палестинския червен полумесец около 100 души са ранени.