Военният министър на Израел Авигдор Либерман, който обикновено е на първите страници на вестниците заради расистките си коментари по адрес на палестинците и арабите, заплаши ливанския народ, съобщават агенции.

Той заплаши Ливан, че ако израелците са принудени да се спасяват в укрития, то и ливанците ще бъдат принудени да го сторят.

В последно време отношенията между двете държави се обтегнаха.

"Не виждаме положение като това през Втората ливанска война, по време на която жителите на Бейрут бяха на плажа, а в Тел Авив в бомбоубежищата. Ако в Израел те са в убежища, при следваща война целият Бейрут ще бъде в укритията", предупреди Либерман.

Министърът подчерта, че Израел ще се подготви да изпрати сухопътни сили, тъй като според него конфликтите в Близкия изток не приключват без тях.

Смятам, че всички в Ливан - ливанската армия, Ливан и ливанската армия, не са различни от "Хизбула", изтъкна крайнодесният министър и допълни, че те са част от "Хизбула" и "всички ще платят пълната цена" в случай, че нападнат Израел.

Докато Либерман обвинява Ливан, че си сътрудничи с Иран, в същия момент САЩ обещават подкрепа за ливанската армия.

Ливанската армия не участва във войната през 2006 г. Войната се води между "Хизбула" и Израел, при която загинаха 1 200 души в Ливан и 158 в еврейската държава.