Израелски танкове обстрелваха позиции на Хамас в Ивицата Газа тази нощ в отговор на продължаващите вълни от запалителни балони, пускани към територията на еврейската държава. Информацията съобщава АФП, позовавайки се на израелската армия.

Израел бомбардира Газа след предупреждение към Хамас, че рискува война

Израел бомбардира Газа след предупреждение към Хамас, че рискува война

Няма информация за пострадали хора в Газа

Двете враждуващи страни продължават да се атакуват въпреки опитите на Египет да посредничи за примирие. През последните две седмици ракети и запалителни балони са изстрелвани от Газа към Израел, а еврейската държава отговаря почти всяка нощ с бомбардировки.

"Запалителни балони и експлозиви бяха пуснати от Ивицата Газа към Израел. В отговор...танкове атакуваха военни постове, които принадлежат на терористичната организация Хамас в Ивицата Газа", се казва в съобщение на армията.

Представители в Газа коментираха, че при стрелбата са ударени наблюдателни постове на Хамас до два бежански лагера в центъра на територията, а също град Хан Юнис.

Енергийна криза в Газа

Енергийна криза в Газа

Израел забрани вноса на дизел

Няма пострадали.

Израел и Хамас влязоха във война на три пъти от 2008 г.

Израел бомбардира Газа за пети пореден ден

Израел бомбардира Газа за пети пореден ден

В отговор на пусканите запалителни балони от страна на Хамас

В отговор на атаките с балони Израел също забрани риболова на крайбрежието на Газа, затвори пропускателния пункт за стоки "Карем Шалом" и спря доставките на гориво за единствената електрическа централа в Газа. Палестинците в Ивицата Газа имат само по 8 часа електричество на ден. Сега ще бъде намалено до четири часа на ден, използвайки електричество от израелската мрежа.