Северна Корея изстреля две балистични ракети с малък обсег към Японско море, обявиха от генщаба на Южна Корея, информира "Йонхап".

От армията на Южна Корея подчертаха, че това е първият тест от предупреждението на Пхенян по-рано тази година, че има "ново стратегическо оръжие". Това е първото изпитание и на оръжие от страна на КНДР за 2020 г.

Ким Чен-ун язди породисти коне от Русия

Ким Чен-ун язди породисти коне от Русия

Според изнесената информация Пхенян е похарчил десетки хиляди долари за 12 породисти коня от Русия

Ракетите са изстреляни от райони в близост до източния крайбрежен град Уънсан в североизточна посока в 12,37 часа местно време в интервал от 20 секунди, уточниха от генщаба и допълниха, че са прелетели 240 километра на максимална височина от 35 километра.

Разузнавателните служби на Южна Корея и САЩ анализират изстреляните ракети. Намираме сходни характеристики на изстреляните днес и изстреляните през миналата година, обяви представител на южнокорейската армия. Източникът поясни, че изглежда ракетите са били изстреляни от самоходна ракетна установка.

Лелята на Ким Чен-ун не е ликвидирана, появи се публично за първи път от 6 г.

Лелята на Ким Чен-ун не е ликвидирана, появи се публично за първи път от 6 г.

Официалният вестник на управляващата партия на КНДР "Родон синмун" показа Ким Кхьон-хи до Ким

По време на 13 изпитания на оръжия през 2019 г. Пхенян показа няколко вида балистични ракети с малък обхват, включително такива като версия на руската "Искандер", реактивна система за залпов огън и като американски оперативно-тактически ракетен комплекс ATACMS.

Смята се, че КНДР продължава учения с бойни стрелби, каза източникът, като има предвид военни игри, които Северна Корея проведе в петък под ръководството на лидера Ким Чен-ун. Игрите през зимния период се очаква да продължат до края на този месец.

Тръмп изпрати съобщение за рождения ден на Ким Чен-ун по пратеник

Тръмп изпрати съобщение за рождения ден на Ким Чен-ун по пратеник

Изпратено е по съветникът по национална сигурност на Южна Корея

Не е ясно дали Ким е наблюдавал днешния тест.

За последно КНДР изстреля два снаряда от реактивна система за залпов огън на 28 ноември 2019 г.