За първи път в медиите изтекоха клипове от ареста на афроамериканеца Джордж Флойд. Те са от камерите на полицаите, като Daily Mail не разкрива откъде разполага с тях.

Чува се Флойд да моли за помощ и да вика майка си в продължение на няколко минути.

В едното видео бившият полицай Томас Лейн се конфронтира с Флойд и се опитва да го измъкне от колата му, с пистолет, насочен в неговата посока. По-късно в кадрите Флойд пада на земята, докато офицерите го водят към патрулката.

Друг видеоклип изглежда идва от камерата, носена от бившия полицай Александър Куанг. На него се вижда, че Флойд се съпротивлява, след което обвиненият за убийството му полицай Дерек Шовин притиска с коляно на врата на Флойд.

"Моля, не мога да дишам", казва Флойд във видеото.

Под гаранция излезе полицай, обвинен за убийството на Флойд

Под гаранция излезе полицай, обвинен за убийството на Флойд

Разследването продължава

След това Куанг установява, че не можа да намери пулса на задържания.

Видео от камерата на Шовин все още не е пуснато.

Досега съдът беше разрешил гледането само на видеоклиповете, въпреки че бяха пуснати преписи от някои от телесните камери.

Припомняме, че едно от бившите ченгета, замесени в убийството на афроамериканеца Джордж Флойд в Минеаполис, Ту Тао беше освободен под гаранция. 

Ту Тао е обвинен в съучастие и подбуждане към убийството на Флойд. Бившият полицай беше освободен под гаранция от 750 хиляди долара.

Гаранция беше платена и за Лейн и Куанг, които са с подобни обвинения, съобщи телевизията. Обвиненият пряко за убийството на Флойд - Дерек Чавин, остава в ареста.