Двама въоръжени мъже на мотоциклет са простреляли и убили известен гръцки журналист в близост до дома му в гръцката столица Атина, съобщи полицията, цитирана от "Ройтерс".

Георгиос Караиваз, журналист ветеран от частната телевизия STAR TV, беше добре познат на гръцката публика като криминален репортер, като е отразявал полицейски истории и престъпността.

Полицията уточни, че Караиваз е бил застрелян в ранния следобед днес от двама души на мотор, които са изстреляли няколко куршума в квартал Алимос, в южната част на Атина, докато е слизал от колата си пред дома си.

Единият от нападателите е бил облечен във военни дрехи, като са използвали заглушител, защото съседите не са чули изстрели. 

Гангстерски убийства се случват често в Атина, но засега няма информации за възможен мотив за днешната стрелба. Полицията, занимаваща се с убийства, а не служители за борба с тероризма, разследва, уточни полицейски представител.

Убийството предизвика шок в Гърция, особено сред журналистите. Мнозина смятат, че работата на Караиваз като криминален репортер може да има нещо общо с бруталното му убийство.

Това е второто убийство на журналист в Гърция през последните 25 години.

"Секта на революционерите" убила Сократис Гиолиас

"Секта на революционерите" убила Сократис Гиолиас

Журналистът бе убит по-рано този месец

Журналистът Сократис Гиолиас е прострелян 16 пъти отблизо пред дома си на 19 юли 2010 г.

Крайнолявата терористична организация "Секта на революционерите" поема отговорност за убийството в изявление, което полицията сметна за автентично, тъй като оръжието, използвано при убийството на журналиста, често е било използвано от терористичната групировка.

Извършителите на убийството на Гиолиас никога не бяха задържани, а полицията смята, че терористичната организация "Секта на революционерите" е активна и до ден-днешен.