Премиерът на Индия Нарендра Моди и хиляди индийци правиха йога в дъжда на третата годишнина от отбелязването на Международния ден на йогата, съобщава ДПА.

Масови йога сесии и мероприятия бяха организирани в цялата страна, като най-голямото събитие се проведе в западния град Ахмедабад, където повече от 300 000 души практикуваха йога, опитвайки се да направят рекорд за най-голям йога клас в света.

Снимка 300266

Източник: ЕПА

Облечен с бели дрехи, премиерът Моди участва в събитие в северния град Лакнау, където той и хиляди участници, включително деца и чиновници, правиха йога в дъжда.

В миналото йогата се е провеждала само в хималайските пещери. Сега се превърна в част от живота на хората не само в Индия, но и по света. Много държави, които не познават нашия език, традиция или култура, са свързани с Индия чрез йога. Йога свързва тялото, ума и душата. Играе важна роля в обединението на света, заяви Моди.

Снимка 300265

Източник: ЕПА

Стотици хиляди индийци практикуваха йога на подобни събития в села и градове в Индия. Според медии около 5 000 мероприятия са проведени в Индия и 180 държави по света.

Снимка 300264

Източник: ЕПА

Международният ден на йогата за първи път беше отбелязан през 2015 г. след решение на ООН. Денят съвпада с настъпването на астрономическото лято.

Снимка 300263

Източник: ЕПА