Йорданските власти отрекоха съобщения във вторник, че Кралството е изпратило оръжие на Армения по време на сблъсъци на армено-азербайджанската граница по-рано този месец, предаде Анадолската агенция.

Аман привика за обяснения посланика на Азербайджан ден, след подобен ход в Баку.

Сърбия потвърди за изпратено на Армения оръжие

Сърбия потвърди за изпратено на Армения оръжие

След спекулации по темата, Белград разкри, че частна компания стои зад сделката

В изявлението се казва, че продажбата на оръжие може да е извършена от частни компании, които купуват оръжие от йорданската отбранителна промишленост.

Баку обяви, че новината за продажбата на оръжие от Йордания на Армения предизвика безпокойство сред широката азербайджанска общественост.

Сърбия вече потвърди за изпратено оръжие, но чрез сделка на частна компания.

Припомняме, че най-малко 19 са жертвите на конфликта между Азербайджан и Армения.

Възникналото насилие е необичайно, тъй като е на стотици километри от Карабах, югозападен регион в Азербайджан, който беше превзет от арменски сепаратисти по време на война през 90-те г. на миналия век, отнела живота на 30 000 души.

Двете страни се обвиняват в артилерийски и минометен обстрел. Азербайджан заплашва да удари атомна електроцентрала на Армения, ако атакува стратегически обекти.

Турция подкрепя Азербайджан в конфликта с Армения

Турция подкрепя Азербайджан в конфликта с Армения

Анкара също така "категорично осъжда арменската окупация на азербайджанска територия"

Москва и западни държави призовават за деескалация на фона на опасения, че Русия и Турция, които подкрепят Азербайджан, могат да се намесят.