Новоизбраният вицепрезидент на САЩ Камала Харис смята, че настоящият американски лидер, републиканецът Доналд Тръмп, е злоупотребил с правомощията си, предаде ТАСС.

Припомняме, че в медиите изтече скандален телефонен разговор.

От него стана ясно, че Тръмп е притискал щатския секретар Брад Рафънспъргър, отговорен за провеждането на изборите, да му намери достатъчно гласове и да преизчисли резултата.

Тръмп оказвал натиск върху избирателните власти в Джорджия

Тръмп оказвал натиск върху избирателните власти в Джорджия

Според изтекъл запис в медиите

"Слушахте ли всички този записан разговор?", попита Харис събралите се съмишленици на митинг в Джорджия в подкрепа на демократичните кандидати във втория тур на изборите за Сенат на САЩ. "Това определено беше израз на отчаяние на първо място, но груба злоупотреба с власт от президента на Съединените щати."

Всичките 10 живи бивши министри на отбраната на САЩ по-рано обявиха, че президентските избори в САЩ са приключили в общо отворено писмо, публикувано в The Washington Post в неделя.

Ексминистрите на отбраната: Изборите в САЩ приключиха, да не се пречи на новия президент

Ексминистрите на отбраната: Изборите в САЩ приключиха, да не се пречи на новия президент

Призовават старата администрация да не злоупотребява с власт

Писмото е подписано от Дик Чейни, Джеймс Матис, Марк Еспер, Леон Панета, Доналд Ръмсфелд, Уилям Коен, Чък Хейгъл, Робърт Гейтс, Уилям Пери и Аштън Картър.

Бившите министри в края на писмото си призоваha Министерството на отбраната да се въздържа от всякакви политически действия, които могат да подкопаят резултатите от изборите или да навредят на прехода към нова администрация.