Кандидатът за вицепрезидент на САЩ от демократите Камала Харис заяви, че няма да повярва в уверенията на президента Доналд Тръмп за безопасността на никоя коронавирусна ваксина, одобрена за употреба в Америка преди изборите през ноември, предаде "Гардиън".

В интервю за CNN, откъси от което бяха публикувани в събота, тя предупреди за възможността за политическа намеса от страна на американския президент, за да увеличи шансовете си за преизбиране.

Има съобщения за оказване на натиск върху здравните служители в администрацията с цел ускоряване на разработването и одобряването на ваксина.

САЩ няма да участват в разработване на ваксина под егидата на СЗО

САЩ няма да участват в разработване на ваксина под егидата на СЗО

Обвинения в корупция...

Администрацията по храните и лекарствата е разрешила употребата на лекарството хидроксихлорохин без тестове, каквито обикновено са придружени към лекарствени препарати.

САЩ няма да участват в разработването на ваксина срещу коронавируса от международен научен екип. Решението е взето поради факта, че изследванията ще се провеждат под егидата на СЗО.

От Белия дом увериха, че бъдещата американска ваксина срещу коронавируса SARS-CoV-2 ще бъде "златен стандарт" по отношение на ефективност и безвредност.