Камарата на представителите (долната камара на американския Конгрес) одобри в петък пакетa от стимули за икономиката, пострадала заради пандемията от коронавирус на стойност над 2 трилиона долара, съобщиха световните информационни агенции.

Припомняме, че Сенатът на САЩ вече прие законопроекта.

Белият дом и Сенатът се споразумяха: 2 трлн. долара заради коронавируса

Белият дом и Сенатът се споразумяха: 2 трлн. долара заради коронавируса

Предстои планът за смекчаване на икономическия ефект от COVID-19 да бъде окончателно приет

Белият дом и Сенатът се споразумяха по-рано за пакета.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп по-късно подписа документа, за да влязат мерките в сила.

Законодателството представлява най-големият пакет за помощ в историята на САЩ.

По-рано през деня министърът на финансите Стивън Мнучин разкри, че американците, които се класират по законопроекта, ще започнат да получават директни плащания в рамките на следващите три седмици.

Сенатът на САЩ с пакет от $2 трлн. срещу COVID-19

Сенатът на САЩ с пакет от $2 трлн. срещу COVID-19

Капитолия готви мерки за подкрепа

Министърът на финансите на САЩ каза, че пакетът за финансиране е "голяма сделка" както за президента на САЩ Доналд Тръмп, така и за икономиката на страната.

В интервю за "Фокс нюз" Стивън Мнучин отбеляза, че ще остане фокусиран върху предоставянето на пари за американците възможно най-скоро.

Оценката на общественото одобрение на мерките, с които американският президент Доналд Тръмп бори коронавируса вече е 60 процента. Общият рейтинг на одобрението на президента е 49 процента.

Общият брой на регистрираните заразени с коронавирус в САЩ е 94 238 души към момента, което прави страната водеща в света по заразени хора. Броят на починалите от коронавирус в САЩ нарасна до 1 438 души.