Френските власти уточниха детайли около изискваната 7-дневна карантина за пристигащи. По информация на посолството ни в Париж изолацията не е задължителна, а силно препоръчителна. В края на изолацията ще бъде направен втори PCR тест.

Това съобщиха от Министерството на външните работи.

Във Франция 1 милион души са ваксинирани срещу COVID-19

Във Франция 1 милион души са ваксинирани срещу COVID-19

Припомняме, първоначално властите бяха критикувани...

Припомняме, че Франция от днес въведе изискване за отрицателен PCR-тест за всички граждани от европейското пространство, включително и България, считано от днес, 24 януари.

Съгласно информация на Министерството за Европа и външни работи на Френската република, всички граждани над 11-годишна възраст, които пътуват до Франция от европейските държави (държавите-членки на ЕС, Андора, Исландия, Лихтенщайн, Монако, Норвегия, Сан Марино, Ватикана и Швейцария), следва да представят отрицателен резултат от вирусологичен тест (RT-PCR), направен в рамките на 72 часа преди пътуването.

Франция със седмични рекорди по COVID заболеваемост

Франция със седмични рекорди по COVID заболеваемост

Не се налагат нови забрани за момента

Тази мярка не се отнася до пограничните работници, както и до пътуващите до Франция със сухопътен транспорт (по шосе или с влак).

Властите призовават за ограничаване на несъществените пътувания. В случаите, когато пътуването се налага по задължителни причини, се препоръчва на гражданите да изтеглят апликацията TousAntiCovid, както и да спазват социална изолация.

Информация може да бъде получена на телефон 0800 130 000, както и на интернет страницата https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus.

Франция налага по-строги ограничения в цялата страна

Франция налага по-строги ограничения в цялата страна

Вечерен час от 18 ч., а не от 20 ч., както е в момента

При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Париж на следния телефонен номер: 0033145518590, на дежурен номер в извънработно време: +33 6 23 18 09 93, както и чрез ел. поща на адреси: consul@ambbulgarie.fr, Embassy.Paris@mfa.bg.

Междувременно, стана ясно, че френската полиция е наложила 110 000 глоби от 15 декември миналата година за неспазване на вечерен час. Това съобщи в неделя министерството на вътрешните работи на страната. От 22 януари тази година служителите на реда са извършили над 1,4 милиона проверки. Сред разкритите нарушения са организирани тайни партита.

На 16 януари във Франция беше наложен удължен комендантски час - от 18:00 часа вечерта до 06:00 часа сутринта.