Осигуряването на сигурността на първата дама на Франция, Карла Бруни, е повдигнато до най-високо равнище поради страх, че тя е "приоритетна цел на терористите".

Службите за сигурност вярват, че съпругата на Никола Саркози сега е в началото на списъка на потенциалните ВИП жертви на Ал Кайда.

Това идва след като Осама бин Ладен лично заплаши, че френски граждани ще бъдат убивани за отмъщение, тъй като Франция подкрепи войната в Афганистан и заради закона за забрана на носене на бурки. 

Местата, които Кала Бруни и нейните близки посещават, се пазят в тайна, съобщава Дейли телеграф.

Елисейският дворец е отказал коментар за засилването на охраната на първата дама на Франция.

Рискът от терористични атаки на френска земя никога не е бил по-висок.

Франция гласува в подкрепа на забраната за носенето на бурка, което доведе до заплахи за отмъщение от радикални ислямски групировки.

Лидерите на "Ал Кайда" в Северна Африка написаха на ислямски екстремистки уебсайт: "Ще търсим смъртоносно отмъщение  срещу Франция с всички средства, с които разполагаме, за честта на нашите дъщери и сестри."

Френски началници по  сигурността обявика тази седмица, че държавните институции са в състояние на постоянна готовност за осуетяването на  всички терористични заплахи и степента на тревога остава високо.