Джаред Къшнър, съветник и зет на американския президент Доналд Тръмп, изрази убеденост в мерките, които САЩ предприеха в последно време срещу палестинците.

Той счита, че те ще помогнат в мирните преговори между Израел и Палестина, в които САЩ посредничат. Това заяви той в интервю за The New York Times. 

Според него, трябва да се работи смело по изчистването на редица илюзии, с които хората са свикнали. Това всъщност увеличава шансовете за постигането на мира.

САЩ затварят посолството на Палестина във Вашингтон

САЩ затварят посолството на Палестина във Вашингтон

Пореден ход на Тръмп срещу палестинците

Политиката на администрацията на Тръмп обаче разгневи палестинците, които вече се съмняват в ползата от посредническата роля на САЩ.

САЩ са решили да затворят палестинското посолство във Вашингтон, като това е поредният ход срещу палестинците на президента Доналд Тръмп, който се опитва да ги принуди да преговарят. Това обяви по-рано представител на палестинците.

"Бяхме уведомени от американско официално лице за решението им да затворят палестинското посолство в САЩ", посочи генералният секретар на Организацията за освобождение на Палестина (ООП) Саеб Ерекат.

"Това е още едно потвърждение за политиката на администрацията на Тръмп за колективно наказване на палестинския народ, включително чрез орязването на финансовата подкрепа за хуманитарни нужди, включително здравеопазване и образование", допълни Ерекат.