Австралиец почина, след като бe нападнат от кенгуру, което е отглеждал като домашен любимец, съобщава Би Би Си. Роднина намерил 77-годишния мъж със сериозни наранявания в дома му в Редмънд, на около 400 км южно от Пърт.

Когато парамедиците пристигнали на място, кенгуруто им попречило да лекуват мъжа. Полицията беше принудена да застреля торбестия бозайник. Стопанинът му починал на място.

Говорител на полицията заяви пред медиите, че смята, че мъжът е бил нападнат от кенгуруто по-рано през деня.

Австралия е дом на около 50 милиона кенгура, които могат да тежат до 90 кг и да растат до 2 метра височина. Фаталните нападения са рядкост. Това е първото, съобщено в Австралия от 1936 г.

Кенгуруто има "много оръжия" като остри зъби, нокти и мощни крака, каза експертът по поведението на кенгуруто Греъм Коулсън пред Australian Broadcasting Corporation. Разбира се, ако са притиснати в ъгъла или в някаква беда, това може да бъде доста опасно, добави той.

Проблемът при кенгуруто е, че когато стоим на двата си крака в изправена стойка, това е предизвикателство за мъжкото кенгуру.

През юли кенгуру остави 67-годишна жена със счупен крак, след като я нападна по време на разходка в Куинсланд. А тригодишно момиченце получи сериозни наранявания на главата при нападение в Нов Южен Уелс през март.