КНДР се похвали, че страната е провела успешно изпитание на суперголяма реактивна система за залпов огън в четвъртък. Според Пхенян тестът е потвърдил "съвършенството" на оръжейната система, информира южнокорейската медия "Йонхап".

Вчера въоръжените сили на Южна Корея обявиха, че КНДР е изстреляла две ракети с малък обсег от западна провинция към Японско море. Ракетите са прелетели около 370 километра на максимална височина от 90 километра.

Положението на КНДР е тежко, призна Ким Чен-ун

Положението на КНДР е тежко, призна Ким Чен-ун

Положението на страната е тежко, което се дължи на постоянните санкции и натиск от страна на враждебните сили

От Корейската централна новинарска агенция обявиха, че при изпитанието е напълно унищожена суперсилна група на врага с изненадващ удар със суперголяма реактивна система за залпов огън.

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е изразил "задоволство" от изпитанието и изпратил поздрави на учените в сферата на националната отбрана, разработили "военната сила на страната за самоотбрана", допълва агенцията.

КНДР и САЩ подновяват ядрените преговори на 5 октомври

КНДР и САЩ подновяват ядрените преговори на 5 октомври

Вашингтон и Пхенян са се съгласили да установят предварителен контакт на 4 октомври и да проведат преговори на работно ниво на 5 октомври

Ким Чен-ун изглежда не е присъствал на теста.

Това е 12-ият тест на Северна Корея през тази година. КНДР тества това оръжие още два пъти - през август и септември. През септември изглежда изпитанието се е провалило, защото медията не спомена, че е постигнат успех.