Лидерът на КНДР Ким Чен-ун гласува на местните избори в страната, на които е регистрирана избирателна активност близо 100%, информира АФП.

Като се има предвид липсата на каквато и да е била конкуренция сред кандидатите, изборите в КНДР принципно са политически ритуал, който според наблюдатели позволява на властите да получат мандат от народа, докато в същото време се засилва лоялността към режима на Ким.

Ким Чен-ун получил два бронирани автомобила "Мерцедес" въпреки санкциите

Ким Чен-ун получил два бронирани автомобила "Мерцедес" въпреки санкциите

През последните години в Северна Корея са доставени повече от 800 луксозни коли

99.98% избирателна активност на тазгодишните местни избори, което е с 0.01% повече спрямо 2015 г.

Държавната медия KCNA отбелязва, че само тези, които са чужбина и в открито море, не са успели да гласуват. Пояснява се, че възрастните и болните са пуснали гласа си в мобилни избирателни урни.

Изолираната държава провежда местни избори на всеки четири години. Обикновено 99% от гласоподавателите участват на изборите и всички гласуват с "да" за кандидатите.

Ким Чен Ун промени конституцията, за да стане държавен глава

Ким Чен Ун промени конституцията, за да стане държавен глава

Досега номинално председателят на парламента беше държавен глава…

Ким посети избирателна секция в провинция Северен Хамгьон и гласува за двама кандидати за местния парламент. Той ги насърчи вярно да служат на народа чрез изпълнение на задълженията си, за да оправдаят очакванията на народа, да са наясно, че представляват народа.