Лидерът на КНДР Ким Чен-ун заяви, че страната му е изпитала нови тактически управляеми ракети като предупреждение към съвместните военни учения между Южна Корея и САЩ, информира "Йонхап".

Във вторник КНДР изстреля две ракети, които според Сеул са балистични ракети с малък обсег на действие. Това е четвъртият тест за по-малко от две седмици.

"Ще ги накараме да си платят", размаха пръст КНДР на САЩ и Южна Корея

"Ще ги накараме да си платят", размаха пръст КНДР на САЩ и Южна Корея

Северна Корея изстреля ракети за четвърти път за по-малко от две седмици, обяви Южна Корея, докато Пхенян предупреди, че враждебните действия срещу КНДР "достигнаха опасна линия".

От Korean Central News Agency отбелязват, че двете ракети са изстреляни от западната част на страната и са прелетели над столичния и централния район на Северна Корея, за да поразят целта в Японско море.

Снимка 437537

Източник: ЕПА

След като наблюдава изпитанията, Ким коментира, че "военните действия са случай да се изпрати съответното предупреждение заради провежданите съвместни военни учения", пояснява KCNA.

Северна Корея пак е изстреляла ракета

Северна Корея пак е изстреляла ракета

Опитът е засечен от САЩ и Южна Корея

Сеул и Вашингтон провеждат съвместни военни учения по график, въпреки че Пхенян силно протестира срещу маневрите. КНДР разглежда игрите като подготовка за инвазия.

Според KCNA изпитанието ясно потвърди надеждността и реалния военен потенциал на новия тип управляема ракетна система.

Северна Корея изстреля още две балистични ракети

Северна Корея изстреля още две балистични ракети

Те са прелетели 250 км и са паднали в морето...

Ким се снима с представителите, които "успешно извършиха демонстрационния пуск", допълва медията, което е потенциален знак, че КНДР е завършила разработването на оръжие, описвано като "нов тип тактическа управляема ракета".

Разузнавателните служби на САЩ и Южна Корея вярват, че КНДР е изпитала версия на руската балистична ракета "Искандер", която е с кодово име KN-23, при всички четири ракетни теста на 25 юли, 31 юли, 2 август и вторник.

Вярва се, че същата ракета е изпитана и през май.

Северна Корея е изстреляла най-малко 1 ракета с малък обсег

Северна Корея е изстреляла най-малко 1 ракета с малък обсег

Възможно е ракетите да са били две…