Бившият посланик на Русия във Вашингтон Сергей Кисляк заяви, че разговорите му с бившия съветник на Белия дом по националната сигурност Майкъл Флин са били прозрачни и са били с фокус американско-руското сътрудничество, съобщава Ройтерс.

Спецпрокурорът на САЩ за първи път поиска документи на Белия дом за руската сага

Спецпрокурорът на САЩ за първи път поиска документи на Белия дом за руската сага

Следователите "душат" около Майкъл Флин

Кисляк приключи мандата си във Вашингтон през юли, но остава ключова фигура в продължаващото в САЩ разследване дали Москва се е намесила на президентските избори през 2016 г.

Флин беше принуден да подаде оставка през февруари, след като стана известно, че не е разкрил целия разговор с Кисляк и е подвел вицепрезидента на САЩ Майк Пенс за срещите.

"Ние само разговаряхме за най-простите неща...но комуникацията беше напълно коректна, спокойна, абсолютно прозрачна. При всички положения нямаше тайни от наша страна", каза Кисляк по време на дискусия по руската телевизия.

"Имаше редица въпроси, които са важни за сътрудничеството между Русия и САЩ - тероризмът преди всичко. И това беше едно от нещата, които обсъдихме", добави той.

По-рано беше съобщено, че разследващи, работещи със специалния прокурор, който разследва дали Русия се е намесила на президентските избори в САЩ през 2016 г. са поискали от Белия дом да предостави документи, свързани с Майкъл Флин.