Китайското правителство одобри съдържание за панадемията и "бойния дух", коeто ще бъдe включенo в учебния план. Това съобщи Министерството на образованието, цитирано от "Гардиън".

Китайски град тества 4,7 милиона души за 4 дни

Китайски град тества 4,7 милиона души за 4 дни

Кашгар в Синдзян-уйгурския автономен регион на Китай е тествал цялото си население

Властите искат да представят борбата с коронавируса като успешно завършила история.

Новото съдържание ще бъде включено в програмата на учениците от първи до осми клас в занятията по биология, здраве и физическо възпитание, история и литература. Образователното министерство отбелязва, че програмата ще "помогне на учениците да разберат основния факт, че Партията и държавата винаги поставят живота и безопасността на хората на първо място".

"Учениците ще учат за ключови фигури и дела по време на предотвратяването на епидемията и усилията за контрол. Те ще се научат да повишават обществената осведоменост и отдаденост, да обогатят познанията си за предимствата на социалистическата система с китайски характеристики", допълва ведомството.

През юни правителството на Китай излезе с доклад, в който хвали успеха в битката с коронавируса и отрича, че са укривани факти в началото на пандемията.

Страната като цяло овладя епидемията, като има спорадични огнища в някои региони.

В Китай има 86 070 случая и 4634 починали. Във вторник са потвърдени 49 нови случая, включително 44 са внесени от чужбина. 61 случая са безсимптомни.