Китай одобри две експериментални ваксини против Covid-19 за клинични изпитания, информират АФП и "Ройтерс".

Китайската агенция "Синхуа" съобщи, че Китай е одобрил тестване на две експериментални ваксини върху хора.

СЗО: Няма доказателства ваксината БЦЖ да действа срещу коронавируса

СЗО: Няма доказателства ваксината БЦЖ да действа срещу коронавируса

Няма доказателства ваксината Bacille Calmette-Guerin да предпазва хората от коронавирус

Ваксините са разработени от базираната в Пекин компания Sinovac Biotech и Института за биологични продукти в Ухан, който е филиал на държавната Национална фармацевтична група на Китай.

През март Китай даде зелена светлина за други клинични изпитания на ваксина против коронавирус, разработвана от Китайската академия за военномедицински науки и биотехнологичната компания CanSino Bio. Малко преди това американската компания Moderna обяви, че започва тестове на ваксина върху хора.

По-рано Световната здравна организация съобщи, че единственият начин да се спре коронавирусът е с безопасна и ефикасна ваксина.

Работят върху 70 ваксини срещу коронавирус

Работят върху 70 ваксини срещу коронавирус

Компаниите разработват ваксини с безпрецедентна скорост, тъй като изглежда, че вирусът няма да бъде овладян само с мерки за социална дистанция и изолация

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1,77 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 111 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 1,92 млн. случая и над 119 000 починали в 185 държави, възстановили са се повече от 458 000.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".