Китай съобщи за 16 нови случая на COVID-19 на 13 декември, което е спад в сравнение с 24 случая ден по-рано. Това съобщи в понеделник националният здравен орган на страната, цитиран от "Ройтерс".

Националната здравна комисия заяви в изявление, че 14 от новите случаи са внесени от чужбина.

Два нови случая, предадени на местно ниво, са съобщени в провинция Хейлундзян, съобщи комисията.

Броят на новите безсимптомни случаи, които Китай не класифицира като потвърдени случаи, спадна до девет от 14 ден по-рано.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 в континенталната част сега възлиза на 86 741, докато броят на загиналите остава непроменен на 4634.

По-рано през месеца, Китай тества повече от четвърт милион души за коронавирус след откриването на няколко нови случая в южния град Ченгду.

Китай тества 250 000 души след появата на нов Covid клъстер в Ченгду

Китай тества 250 000 души след появата на нов Covid клъстер в Ченгду

Вирус е открит в храни, съхранявани в хладилника на възрастна двойка и върху дъска за рязане в апартамента им

Възрастна двойка бе диагностицирана като потвърдени случаи в понеделник, а властите проследиха близките контакти и тестват проби от храни.

Местните здравни служители заявиха, че вирусът е открит в храни, съхранявани в хладилника им, и върху дъска за рязане в апартамента им.

255 200 жители в града бяха изследвани на COVID-19, съобщиха от общинската здравна комисия с шест потвърдени случая и един асимптоматичен пациент.

Според СЗО понастоящем няма доказателства, че хората могат да хванат COVID-19 от храна или хранителни опаковки.

Почти година след появата на вируса за първи път в централния град Ухан, Китай засилва кампанията си, за да разкрие произхода му.

Китай със 17 нови случая на Covid, повечето внесени

Китай със 17 нови случая на Covid, повечето внесени

Страната напоследък отново регистрира заразени

През ноември здравен служител в Тиендзин заяви, че инфекциите в града са проследени от внесени продукти, като например свински глави от Северна Америка, заявявайки, че откритите вирусни щамове са подобни на тези в Европа и САЩ.