Китай потвърди планове за сливане на държавната телевизия и радиостанции за създаване на нова медия, която ще бъде една от най-големите пропагандни платформи в света, пише "Гардиън".

Китайската държавна агенция "Синхау" информира, че Китайската централна телевизия (CCTV), Китайското международно радио и Китайското национално радио се обединяват в една мрежа, наречена "Гласът на Китай".

Китайските комунисти преизбраха единодушно Си Дзинпин за държавен лидер

Китайските комунисти преизбраха единодушно Си Дзинпин за държавен лидер

За него гласуваха всички 2970 делегати...

Целта на новата платформа е да разисква горещи социални въпроси, да подсили и подобри общественото мнение, мултимедийна интеграция, подсилване на международната комуникация и да разказва добри истории за Китай. Също така новата медийна платформа ще отразява теорията, насоките и политиките на партията.

Информацията е разкрита, след като президентът Си Дзинпин увеличи контрола си над правителството чрез промени в конституцията, които ще позволят безсрочно управление на страната.

САЩ финансират медията "Гласът на Америка", която е създадена по време на Втората световна война и е използвана през Студената война за разпространение на американските възгледи по света.

Безсрочното управление на Си Дзинпин щяло да осигури по-щастлив живот на китайците

Безсрочното управление на Си Дзинпин щяло да осигури по-щастлив живот на китайците

САЩ отказаха да критикуват решението на Пекин

Китай работи не само върху проект за по-положителен имидж в чужбина, но и се конкурира със западните медии по света. От 2016 г. CCTV предава новини в повече от 70 държави, докато Китайското национално радио предава на повече от 60 езика.

Азиатският гигант също отвори повече от 500 езикови центъра, познати като Институт "Конфуций", за промотиране на китайската култура по света.