Северна Корея заяви днес, че близо 3,5 милиона членове на партията се присъединяват към армията, за да се противопоставят на новите санкции на САЩ, съобщава Ройтерс.

Те искат да се борят срещу Съединените щати в сегашното геополитическо напрежение между Пхенян и Вашингтон.

"Родон Синмун", официален вестник на Северна Корея, заявява, че доброволците са предложили да се присъединят към Народната армия, след като Централната информационна агенция на Корея (ККНА) издаде декларация в понеделник, осъждайки новите санкции, наложени от ООН като отмъщение за севернокорейските ракетни тестове.

Северна Корея заплаши да удари САЩ и нейната тихоокеанска територия в Гуам.

ККНА съобщи в сряда, че в Пхенян се провежда масово протест за подкрепа на правителството. Северна Корея преди това мобилизира народа, за да покаже своята решимост, когато напрежението ескалира.

Тръмп и Си Дзинпин договарят по телефона съдбата на Корейския полуостров

Тръмп и Си Дзинпин договарят по телефона съдбата на Корейския полуостров

Белият дом заявява, че "връзката между двамата президенти е изключително близка

През август 2015 г. 1 милион севернокорейци предложили да се присъединят или да се включат отново в армията, когато една минна избухна в демилитаризираната зона между двете Кореи и предизвика допълнителни напрежения.

Северна Корея предупреди чуждестранните дипломати да напуснат Пхенян през 2013 г., когато преустанови работата по съвместния междукорейски индустриален парк и заплаши с ракетните удари по базите на САЩ, най-вече в Гуам и Хавай.