Седмица преди Доналд Тръмп да обяви, че отменя дългоочакваната историческа среща с лидера на КНДР Ким Чен-ун, севернокорейската делегация "вързала тенекия" на американския екип. Двете делегации трябвало да проведат планирана среща в Сингапур.

Информацията съобщава американското издание "Дейли бийст", което се позовава на високопоставен представител на администрацията на САЩ.

Тръмп отмени срещата с Ким Чен-ун

Тръмп отмени срещата с Ким Чен-ун

Обяснява му, че американските ядрени възможности са толкова огромни и могъщи, че се моли на Бог, никога да не се използват

От думите на заместник-помощника на президента на САЩ по азиатските въпроси Мат Потингър стана ясно, че случаят не е пряко свързан с решението на Тръмп да отмени срещата, но е оказал влияние.

Потингър разкри, че Белият дом е изпратил екип в Сингапур, в който е бил и заместник на шефа на американската администрация, за да проведе среща със севернокорейците. Те трябвало да обсъдят логистиката на предстоящата среща.

Датата на срещата с Ким може да бъде променена, обяви Тръмп

Датата на срещата с Ким може да бъде променена, обяви Тръмп

През "следващата седмица" ще стане ясно

"Там те чакаха три дни. Севернокорейците не се появиха. Нищо не ни казаха. Вързаха ни тенекия", подчерта представителят.

Мълчанието от страна на тоталитарната държава е продължило до отправените от представител на КНДР обвинения по адрес на Майк Пенс, че е "политически глупак".

Под въпрос срещата Тръмп-Ким

Под въпрос срещата Тръмп-Ким

Майк Пенс вече предупреди, че може да бъде отложена

През последните шест дни САЩ направиха няколко опита да се свържат с КНДР и те не ни отговориха, добави Потингър.