Полицията в Нигерия разследва смъртта на 11 души в североизточния град Гомбе, след като кола се вряза във Великденски парад в неделя, съобщава БиБиСи. Не се съобщават подробности за жертвите, но момчетата участващи в шествието са на възраст между шест и 22 години.

Шофьорът, който е неработещ агент по сигурност е бил недоволен, че парадът е блокирала пътя, след което той "прегази децата", коментира лидерът на шествието.

Присъстващите на парада измъкват шофьора и пребиват него и спътника му до смърт, обясняват свидетели. Според началникът на полицията, това е "злощастен" инцидент и шофьорът е загубил контрола над колата. Лидерът на християнската група, "Бригада на момчета", в Гомбе, допълва, че шофьорът е връхлетял на парада "нарочно".

"Шофьорът на колата разгорещено спори с децата, преди да успеят да му направят път да премине, в яростен пристъп той обърна и ги прегази", обяснява Исаак Кваданг пред АФП.

Друг свидетел разказва, че шофьорът "съзнателно пристигна за да ни убие". След това, хората нападнат него и неговия спътник, военен офицер. Говорителката на държавната полиция Мери Малум потвърждава, че 30 деца са ранени и отведени в болница.

Полицейският началник Мохамед Абубакар определя инцидента като "злополука с фатална катастрофа" и е наредил бързо разследване, допълва БиБиСи.