Френският вътрешен министър Жерар Колон не изключи, че атаката срещу минувачите на гарата в Марсилия може да бъде терористична атака.

"Този акт може да има терористичен характер, но в момента не можем да го потвърдим", каза Колон, който посети Марсилия след инцидента. Той потвърди, че антитерористичното звено на френската прокуратура започна разследване на този факт.

Двама загинали при атака с нож в Марсилия
Обновена

Двама загинали при атака с нож в Марсилия

Властите в Марсилия предполагат, че нападението е терористичен акт

Боец от Ислямска държава е отговорен за нападението с нож на гарата в Марсилия, при което бяха убити две жени, съобщи Амак, осведомителната агенция на екстремистката групировка, цитирана от Ройтерс.

Според ръководителя на Министерството на вътрешните работи в резултат на атаката двама души са били убити. Самият атакуващ бе ликвидиран. Колон отбеляза, че "около 10 минувачи са станали свидетели на тази атака". "Правоприлагащите органи ще работят с тях", заяви шефът на Министерството на вътрешните работи. Той отбеляза, че нападателят е бил известен на правоохранителните органи на Франция.

В неделя следобед човек от 25-30 години с нож нападна минувачите на най-голямата железопътна гара в Марсилия.

Според Министерството на вътрешните работи на Франция атаката уби две жени. Нападателят беше ликвидиран на място. Не бяха открити документи с него.

По-рано Колон каза, че от началото на годината във Франция са били предотвратени 12 терористични атаки. "Терористичната заплаха продължава да бъде висока, трябва да реагираме на това", каза той.