Комедиантът Владимир Зеленски е фаворит за президент на Украйна, съобщава АП.

Повече от 20 г. Зеленски имитира политиците. Той също е играл ролята на президент на страната в телевизионно шоу. Но сега комедиантът е сериозен и обещава да промени политическата система на Украйна, ако заеме истинската роля на държавен глава.

Върховната рада утвърди промени в конституцията за курса на Украйна към ЕС и НАТО

Върховната рада утвърди промени в конституцията за курса на Украйна към ЕС и НАТО

Промените бяха подкрепени от 334 депутати при необходимия минимум от 300 гласа

"Корупцията е навсякъде. Трябва да намалим отражението й върху правителството, върху живота на хората", каза той в интервю за осведомителната агенция. Той има планове да спре емиграцията на украински граждани с по-високи заплати и интернет до малките селца.

Зеленски вярва, че липсата на политически опит е предимство в изборен климат, при който избирателите нямат големи надежди за по-добро бъдеще. Той описва себе си като "свежо лице". Комедиантът отхвърля твърденията, че е контролиран от влиятелен банкер.

Янукович: Евролидерите са отговорни за случилото се в Украйна през 2014 г.

Янукович: Евролидерите са отговорни за случилото се в Украйна през 2014 г.

Очаква изборни измами на президентския вот

Последните проучвания показват, че Зеленски е пред Порошенко и Юлия Тимошенко. Социологическо изследване на четири уважавани агенции в Украйна дава 21,9% подкрепа на Зеленски. След него е Тимошенко с 19,2 на сто и Порошенко е трети с 14,8%. В проучването са участвали 10 000 души.

Изборите ще се проведат на 31 март.