Лидерът на Лейбъристката партия на Великобритания Джереми Кобрин заяви, че ще остане неутрален, ако се проведе втори референдум за Брекзит, информира АФП.

Лейбъристите обещават това, ако спечелят следващите избори, ще търсят ново споразумение с ЕС и ще организират национално допитване.

Много реален риск от Брекзит без сделка, обяви Юнкер пред ЕП

Много реален риск от Брекзит без сделка, обяви Юнкер пред ЕП

Борис Джонсън му е заявил в понеделник, че Лондон все още иска преходно споразумение, но той ще извади страната от ЕС със или без споразумение на 31 октомври

"Само лейбъристко правителство ще сложи край на кризата с Брекзит с връщане на решението на народа", пише Корбин в статия за "Гардиън".

"Ние ще дадем на народа последната дума по Брекзит", обеща той и допълва: "Като лидер на лейбъристите ще обещая да направя това, което народът реши".

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън настоява страната да напусне ЕС на 31 октомври със или без споразумение.

Европейският бизнес предупреди: Брекзит без сделка би бил катастрофа

Европейският бизнес предупреди: Брекзит без сделка би бил катастрофа

"Определено трябва да се изключи"

Миналата седмица Либералните демократи постигнаха единодушие на годишната си конференция да отменят Брекзит, ако спечелят мнозинство в Камарата на общините.

"Ние сме единствената британска партия, която е готова да се довери на британския народ да вземе решение", пише Корбин.

Първият премиер на Шотландия Никола Стърджън, лидер на Шотландската национална партия, написа в "Туитър": "Да останеш неутрален за Брекзит е позорно абдикиране на лидерство".