Бразилия надмина Италия по броя на заразените с коронавируса SARS-CoV-2 и вече е на пето място в света по този показател. Потвърдените носители на вируса в са над 233 хиляди, показват данните на Worldometers. Жертвите са над 15 хиляди, а излекуваните са близо 90 хиляди.

В страната се наблюдава скок на броя на положителните тестове след 20 април - тогава те бяха около 2000 дневно, а на 16 май вече са 14914.

Бразилия и Мексико потвърдиха рекорден брой заразени с коронавирус за 24 часа

Бразилия и Мексико потвърдиха рекорден брой заразени с коронавирус за 24 часа

Министерството на здравеопазването на Бразилия потвърди 13 944 заразени

Въпреки разрастването на заразата в страната, президентът Жаир Болсонару и правителството му продължават да се противопоставят на въвеждането на ограничения срещу разпространението й.

Съдът в Рио де Жанейро забрани на правителството  да отправя препоръки и послания срещу ограничителните мерки, местните власти в Рио де Жанейро и Сао Пауло, за да се ограничи разпространението на коронавируса.

Съдът в Рио забрани на правителството да агитира срещу карантината

Съдът в Рио забрани на правителството да агитира срещу карантината

Правителството на Болсонару омаловажи пандемията...

Междувременно в САЩ - най-тежко засегнатата страна, броят на заразените надхвърли 1.5 милиона души, жертвите са над 90 хиляди.

Излекуваните от болестта са близо 340 хиляди. Към момента се очертава тенденция към забавяне на епидемията и намаляване на броя на починалите.

По света потвърдените случаи са 4.72 милиона, починалите са над 313 хиляди, а излекуваните - над 1.81 милиона души.