Правителството на Чехия нареди да се затворят баровете, ресторантите и клубовете от сряда, а училищата да преминат към дистанционна форма на обучение. Новите мерки са заради бързото разпространение на случаите на коронавирус, информира "Ройтерс".

Чехия отчита най-голямо увеличение на случаите в Европа. Те нараснаха до 120 000 от около 25 000 в началото на септември.

Нови негативни COVID-19 рекорди в Русия, Украйна и Чехия

Нови негативни COVID-19 рекорди в Русия, Украйна и Чехия

За първи път над 100 починали за денонощие в Украйна

Болниците изпитват големи затруднения, след като пациентите се удвоиха от началото на октомври до над 2000.

Правителството се опитва да избегне налагане на цялостна блокада като през пролетта, което предизвика голямо свиване на икономиката.

Ние сме наясно, че имаме възможност да произведем само един изстрел и този изстрел трябва да бъде успешен, за да контролираме разпространението на епидемията, каза премиерът Андрей Бабиш на пресконференция.

Министър-председателят отбеляза, че с приоритет са болниците, за да могат да се справят с рязкото увеличение на заразените.

Рекорден брой новозаразени в Русия, Полша, Чехия и Латвия

Рекорден брой новозаразени в Русия, Полша, Чехия и Латвия

В Русия са регистрирани 12 126 новозаразени

От сряда събиранията на обществени места ще бъдат ограничени до шест души, консумацията на алкохол на обществени места ще бъде забранена и ще се изисква носенето на маски на автобусните спирки. Поръчките за вкъщи са до 20,00 часа.

Училищата ще преминат на дистанционно обучение до 1 ноември.

Мерките ще са в сила до началото на ноември. Правителството обяви, че докато училищата ще отворят на 2 ноември, другите мерки ще бъдат разхлабени в съответствие с епидемиологичната ситуация.

ЕК купи още ремдесивир, дава първо на Гърция, Чехия и други

ЕК купи още ремдесивир, дава първо на Гърция, Чехия и други

Близо 20 300 допълнителни дози