Рекорден брой заразени с новия коронавирус (COVID-19) през изминалото денонощие е бил регистриран в Русия, Полша, Чехия и Латвия, съобщават световните информационни агенции.

Министерството на здравеопазването на Русия информира, че страната е регистрирала през последните 24 часа рекордните от началото на епидемията в страната 12 126 новозаразени с коронавируса и 201 починали.

Коронавирус: Русия препоръча на гражданите да си останат по домовете следващите дни

Коронавирус: Русия препоръча на гражданите да си останат по домовете следващите дни

Социална дистанция, хигиена и използването на маски са ефективни методи

С последната актуализация на данните, от началото на епидемията в Русия са регистрирани 1,27 млн. заразени, от които са починали 22 257 души. Русия се нарежда на четвърто място в света по брой заразени след САЩ, Индия и Бразилия.

Междувременно здравните власти в Полша са регистрирали през последното денонощие нови 4 739 заразени с COVID-19. Това е най-големият ръст за денонощие от началото на епидемията в страната.

От началото на епидемията в страната са установени общо 116 338 заразени, от тях са починали 2 919 души, а 77 875 души са оздравели.

Чехия отчете рекорд от над 4000 заразени за един ден

Чехия отчете рекорд от над 4000 заразени за един ден

Правителството обяви извънредно положение и строго ограничава публичните събирания

Нов черен рекорд е отбелязан днес и в Чехия - 5 394 новозаразени, информират здравните власти. Страната е на първо място в ЕС по скорост на разпространение на вируса. Експерти прогнозират, че в близките седмици броят на новозаразените за денонощие ще надхвърли 8000.

В Латвия през последните 24 часа са открити 137 заразени с коронавируса - нов рекорд от началото на епидемията. Регистрираните досега пациенти с коронавируса в страната са 2 507, от които 1 322 са оздравели, а 40 души са починали.