Министерството на здравеопазването на Русия издаде препоръка в четвъртък руснаците да си останат вкъщи този уикенд заради рязкото нарастване на случаите на нови коронавируси, съобщава РИА и "Ройтерс".

Русия съобщи за 11 493 нови случая на коронавирус в четвъртък, общо заразените са 1 260 120.

Руснаците трябва да се въздържат да посещават обществени места и да ограничават използването на обществен транспорт поради разпространението на COVID-19, коментира Алексей Кузнецов, зам.-министър на здравеопазването на Русия.

"Понастоящем в редица региони е отбелязано нарастване на честотата на новата коронавирусна инфекция. Препоръчваме на гражданите да прекарат предстоящия уикенд у дома, с членове на семейството, които живеят заедно. Молим ви да се въздържате от посещения на обществени места и ограничаване на използването на обществен транспорт", каза Кузнецов на журналисти.

Той допълва, че ограничаването на контактите, поддържането на социална дистанция, хигиенните правила и използването на маски са ефективни методи за контрол на заболяването.

"Призоваваме всички граждани да подкрепят медицинските работници и здравната система и да предотвратят експлозивно увеличаване на тежестта върху нея, свързано с увеличаване на броя на случаите", каза Кузнецов.

Руският патриарх Кирил съобщи, че се е самоизолирал

Руският патриарх Кирил съобщи, че се е самоизолирал

73-годишният каза, че не може да участва на литургиите