Коронавирусът отне живота на още хора в Испания и Холандия, съобщават световни агенции.

Испания регистрира нови 2000 случая, а повече от 100 души починаха за последните 24 часа. Страната е най-засегнатата в Европа след Италия.

Съпругата на премиера на Испания с коронавирус

Съпругата на премиера на Испания с коронавирус

Властите увериха, че Гомес и министър-председателят са в добро здраве

Общо заболелите са 7753, а починалите се увеличиха до 288, след като правителството наложи почти пълна блокада в страната, като забрани на хората да напускат домовете си с изключение за работа, до аптеката или хранителния магазин.

Междувременно "Паис" пише, че хората, които нарушават ограниченията, ще бъдат задържани и наказвани. Глобите ще са в размер на 100 евро, а дори и една година лишаване от свобода.

Коронавирус: Пет самолета на път за Испания обърнаха във въздуха и се върнаха в Британия

Коронавирус: Пет самолета на път за Испания обърнаха във въздуха и се върнаха в Британия

Испания въвежда двуседмично извънредно положение

В Холандия са починали още 8 души, с които се увеличават до 20. Властите поясниха, че има нови 176 случая и общо 1135.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 152 00 потвърдени случая, а починалите са повече от 5700. Регистрирани са случаи в 141 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 156 000 случая и над 5800 починали.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".