"Краят на пътя", пише британският печат на фона на политическата криза на Острова, която се очаква да доведе до оставка на премиера на Великобритания Тереза Мей, предаде "Гардиън".

„Таймс”: Мей подава оставка на 24 май

„Таймс”: Мей подава оставка на 24 май

В сряда медии разпространиха слухове, че Мей ще подаде оставка

На главната си страница няколко британски вестника поставиха снимка на Тереза Мей, която е седнала отзад в служебния автомобил с "просълзен втренчен поглед".

"Дейли мирър" пише, че ситуацията с Мей в колата на път към "Даунинг стрийт" 10 е "сцена, която напомня на оттеглянето на Маргарет Тачър". За да е сигурен, че читателите ще разберат паралела, вестникът постави и главната си страница от 1990 г. със заглавие: "Сълзи на задното място". Вестникът също написа "Сълзи на задното място 2".

"Сън" публикува същата снимка и нарече премиера "Tearesa", което е игра на думи с името й Тереза (Theresa) и "сълзи" (tears). Изданието отбелязва, че премиерът е изолиран и трябва да напусне властта след фиаското около Брекзит.

"Гардиън" излезе със снимка, на която Мей изглежда по-щастлива и пише: "Барикадирана в No10, Мей се държи за властта". Вестникът допълва, че Мей е изправена пред избора да подаде оставка или да бъде принудена да напусне "Даунинг стрийт" от собствената й Консервативна партия.

"Дейли телеграф" обобщава картината на Острова: Мей е обсадена на "Даунинг стрийт", лидерът на Камарата на общините Андреа Ледсъм подаде оставка и бунт в кабинета.

"Мей се подготвя да напусне след метеж в кабинета", пише вестник "Таймс". Вестникът пояснява, че Ледсъм е "36-ият министър, който подава оставка" от кабинета на Мей.

"Файненшъл таймс" прогнозира, че управлението на Мей навлиза във финалните си дни след бунта в кабинета около Брекзит. Вестникът допълва, че консервативни депутати очакват Мей да подаде оставка или да бъде принудена да се оттегли до дни.

"Ай" определя политическата ситуация като "Кабинетен преврат: премиерът се крие".

"Дейли мейл" смята, че това е "краят на пътя" за Мей.