Публикуваните от медии информации със заплахи на екстремисти по адрес на Русия няма да повлияят на провежданата от руските власти политика на борба с тероризма. Това заяви прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Припомняме, ДАЕШ („Ислямска държа”) заплаши Русия с терористични атаки.

"Ислямска държава" заплаши Русия

"Ислямска държава" заплаши Русия

В ново видео се призовава към джихад

Безусловно, ние с необходимото внимание се отнасяме към подобни публикации; това се отнася и за спецслужбите, които се занимават с антитерористичната работа и с осигуряване на безопасността, каза той, допълвайки, че военното министерство е предприело необходимите мерки по отношение изпълнението на операциите на руските ВКС в Сирия.

Подобни заплахи няма да повлияят на последователната политика на Русия и президента Путин в борбата с международния тероризъм, която, безусловно, ще продължи по всички направления, категоричен говорителят на руския лидер.

Песков изтъкна, че Владимир Путин е информиран за заплахите на терористите към Русия.

Той коментира и темата за обвиненията в САЩ, че Русия стои зад хакерската атака срещу мейли на Националния комитет на Демократическата партия.

Заявленията за участие на Русия не съдържат никаква конкретика и често се явяват предизборна риторика в САЩ, убеден Дмитрий Песков, който коментира изявление на Хилари Клинтън, че Москва най-вероятно е свързана с атаката.

Според него обвиненията на Клинтън по-скоро носят емоционален характер, подчертавайки, че руското правителство няма и не е имало връзки с кибертероризъм.