"Това е цирково шоу в британския парламент. Изводът е очевиден - това е поредната информационно-политическа кампания, основана на провокация". Това каза говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Час по-рано Тереза Мей в изявление пред британските депутати посочи, че е много вероятно Москва да е отговорна за отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му. Деянието е от 4 март.

Великобритания сезира НАТО за отравянето на Сергей Скрипал

Великобритания сезира НАТО за отравянето на Сергей Скрипал

Лондон ще задейства "всички ресурси"...

Мария Захарова посочи, че позицията на Терез Мей е политическа мотивирана и е опит за провокация.

Говорителката на руското външно министерство поиска от Лондон да разкрие какви са изводите от отравянето на Сергей Литвиненко и смъртта на живеещия в изгнание в британската столица олигарх Борис Березовски.

240 свидетели по отравянето на Сергей Скрипал, открити са важни улики

240 свидетели по отравянето на Сергей Скрипал, открити са важни улики

В пицария са намерени следи от отровата…

Британският премиер каза, че руският посланик е призован да обясни как е намерено нервнопаралитичното вещество. Тереза Мей отсече, че Великобритания ще предприеме по-широки мерки срещу Русия. Тя заяви, че Русия или е нападнала Скрипал, или е позволила на веществото да попадне в ръцете на други.

Мей даде краен срок на Москва до вторник да даде обяснение на покушението на Скрипал.

Тереза Мей вижда Русия виновна за отравянето на Скрипал

Тереза Мей вижда Русия виновна за отравянето на Скрипал

Москва има краен срок до вторник да даде обяснение

Британски депутати призоваха руските олигарси да не бъдат допускани до луксозните им имоти в Лондон. Стигнете до дъното на случая и после ще го обсъждаме, каза пред Би Би Си руският президент Владимир Путин.

Държавната телевизия "Русия 1" пък открито обвини Великобритания, че е отровила Скрипал като част от операция за провал на руското домакинство на Световното първенство по футбол.

Здравните власти на Острова посъветваха хората, посетили в неделя заведенията, където е бил Скрипал, да изперат дрехите си и да избършат с мокри кърпи предмети като мобилни телефони, ръчни чанти, а очила и бижута да измият с топла вота и препарат.

В две заведения бяха отрити следи от неуточнената нервнопаралитична субстанция. Рискът от заразяване се определя като минимален, но предупреждението силно разтревожи местните като твърде закъсняло.

Предпазни мерки може да се окажат наложителни за до 500 души, посочва Би Би Си. Британските власти имат доказателства, че Сергей Скрипал е отровен с руско бойно вещество.