Забраната за излизане на възрастни в Москва не се отнася за руския президент Владимир Путин, обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Си Ен Ен.

Московските власти издадоха заповед столичаните на възраст над 65 г. и тези с хронични заболявания да останат по домовете си. Но Песков отбеляза, че забраната не се отнася за 67-годишния Путин.

Путин няма да се крие от COVID-19

Путин няма да се крие от COVID-19

Кремъл готви мерки

Президентът продължава да работи, вие виждате това, коментира говорителят.

Разбира се, никой не провежда масови обществени мероприятия и ние не обмисляме такива към момента...но работата си е работа, особено работата на президента е изключение, каза Песков.

В Русия има около 440 случая на коронавирус и един починал. 

Путин: Ситуацията с вируса в Русия е под контрол

Путин: Ситуацията с вируса в Русия е под контрол

Повече от 110 000 са тествани за коронавирус

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 294 000 потвърдени случаи, а починалите са близо 13 000. Регистрирани са случаи в 186 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват около 340 000 случаи и близо 15 000 починали в 167 държави.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".