Вчера Куинси Промес, футболист за руския отбор "Спартак Москва", е бил арестуван за пореден път от полицията в Дубай. Задържането му е резултат от спешен бюлетин за издирване, издаден от Холандия чрез Интерпол, съобщиха от NL Times.

Атлетът се счита за беглец в Холандия с присъда за трафик на наркотици, която е била издадена през февруари.

32-годишният футболист е бил върнат в ареста "след конструктивно сътрудничество между властите в Обединените арабски емирства (ОАЕ) и Холандия", съобщиха от холандската прокуратура. "Арестът беше извършен въз основа на червено известие, издадено от Холандия."

Последствията и продължителността на заявката за екстрадиране не могат да бъдат предвидени, заявили са днес адвокатите на футболиста Софи Хоф и Робърт Малевич. В изявление те поясняват, че независим съдия в Дубай ще разгледа случая, но процедурите по екстрадиция често отнемат много време.

Припомняме, че първоначално Промес е бил арестуван в края на миналия месец след катастрофа с блъснат автомобил. След това е бил заловен при появяване на летището в Дубай, но му е било позволено да напусне ареста, докато очаква решението на холандския съд за екстрадиция.

След освобождаването атлетът е публикувал снимки и видеоклипове в социалните медии, където се вижда как той се наслаждава на луксозния си престой в Дубай.

Допълнително, Промес е бил арестуван през декември 2020 г. заради предполагаемо нападение при семейно събиране, където е намушкал братовчед си. По време на изчакването за съдебен процес той е напуснал амстердамския футболен клуб "Аякс" и е подписал договор със "Спартак Москва". Промес така и не се е явил в съда, като е бил представляван от адвокатите си. През юни миналата година е бил осъден на 1.5 години затвор, но делото се очаква да бъде обжалвано.

Преди месец прокурорите в Холандия са обявили, че футболистът също ще бъде изправен пред съда за трафик на 1362 кг. кокаин. Той е бил осъден по това дело през февруари на 6 години затвор.

"Той явно смята, че е недосегаем в Русия или в чужбина", заявил е прокурорът по време на делото.

Промес е пристигнал в Дубай през януари, за да тренира с отбора на "Спартак Москва". Седмици след пристигането му Окръжният съд на Амстердам е издал присъдата си по делото за трафик на наркотици. Полицията на ОАЕ е била донякъде неясна в съобщението си, че Промес е бил задържан от гранична полиция на летището в Дубай заради известието от Интерпол.

Русия се мести към Азия - първо с футбола

Русия се мести към Азия - първо с футбола

Руският футболен съюз предстои да вземе окончателно решение дали да напусне УЕФА