Украинският външен министър Дмитро Кулеба коментира в интервю за френския "Паризиен", че Киев разполага с доказателства, че ракетата, ударила Полша, не е украинска.

"Чухме политическа риторика, че това е била украинска противовъздушна ракета, но не сме видели доказателства за това".

"Нашите военни имат информация, че това не е нашата ракета. Ние сме готови за взаимен обмен на нашите сведения", каза Кулеба.

Украинският служител отбеляза, че Киев "много открито" участва в процеса на разследване, като добави, че след тази размяна на информация страната ще приеме "общите заключения", до които са стигнали замесените страни.

Кулеба: Украински експерти вече са в Полша

Кулеба: Украински експерти вече са в Полша

Очаква бързо да получат достъп до мястото на взрива

Кулеба смята, че следващите няколко седмици ще бъдат критични в страната му, с удари срещу енергийната инфраструктура. Той настоява върху важността на постигането на пълна победа при зачитане на целостта на границите.

"Украйна не е против преговорите. Володимир Зеленски на срещата на Г-20 говори за "световен мир" и изрази воля за постигането му", каза министърът.

Според Кулеба дипломатическият начин за разрешаване на украинския конфликт е възможен при условие, че Русия спре да "обърква преговори с ултиматум".

Той отбелязва, че никой от световните лидери не принуждава Киев да влезе в преговори "против неговите интереси". "Справедливият свят започва с пълното възстановяване на териториалната цялост на Украйна", добави министърът.  "Песимисти никога не са печелили война".

"Изключено": Русия отказва да преговаря с Украйна за връщане на Крим

"Изключено": Русия отказва да преговаря с Украйна за връщане на Крим

Кремъл не приема дискусии за отчуждаване на руски територии