Лейбъристката партия на Великобритания ще подкрепи поправката "Купър-Боулс" за Брекзит, съобщават британски медии, позовавайки се на източници от партията.

Ако бъде приета, правителството ще бъде принудено да отложи Брекзит, ако Камарата на общините не прокара споразумение до 26 февруари.

Северноирландците подкрепиха плана „Малтхаус” за Брекзит

Северноирландците подкрепиха плана „Малтхаус” за Брекзит

Демократичната юнионистка партия дава одобрението си за плана "Малтхаус

"Гардиън" пише, че лейбъристите са потвърдили, че ще подкрепят предложената от Ивет Купър поправка, която ще даде време и ще позволи на депутатите да прокарат законопроект, задължаващ премиера Тереза Мей да отложи Брекзит в случай, че парламентът не подкрепи сделка до 26 февруари.

Ние подкрепяме поправката "Купър" за ограничаване на заплахата от хаос в случай на Брекзит без споразумение. Поправката може да даде повече време на депутатите да постигнат споразумение, което може да обедини страната...Ръководството на Лейбъристката партия ще предпочете тримесечно отлагане на Брекзит вместо 9 месеца, каза източник от партията.

ЕС отхвърля компромисен план на торите за Брекзит като неработещ

ЕС отхвърля компромисен план на торите за Брекзит като неработещ

Договореностите са известни като "Компромиса Малтхаус"

Днес още две предложения ще бъдат гласувани в законодателния орган. Първото е поправката "Брейди", която предвижда замяна на предпазния механизъм за Ирландия с алтернативи, докато второто предложение е планът "Малтхаус" - призовава за удължаване на преходния период с още една година, за да имат време Великобритания и ЕС да сключат споразумение за свободна търговия.

Ник Боулс е депутат от Консервативната партия, а Ивет Купър е лейбърист.

Лондон прекратява свободното движение на хора при Брекзит без сделка

Лондон прекратява свободното движение на хора при Брекзит без сделка

Ще могат да посещават Великобритания по работа или за обучение