Авигдор Либерман, който подаде оставка като военен министър на Израел, разкритикува бившите си колеги от кабинета за сигурност. Той смята, че правителството е дало "имунитет" на лидерите на Хамас по време на възникналото насилие по-рано тази седмица, информира "Таймс оф Израел".

"Просто не прави смисъл това, след като Хамас изстреля 500 ракети по израелски селища извън Газа, южната част на страната, ръководителите на Хамас получиха имунитет от кабинета за сигурност на Израел", подчерта той по време на посещение в Южен Израел.

Шокиращи коментари на Либерман по време на бомбастичната му кариера в Израел

Шокиращи коментари на Либерман по време на бомбастичната му кариера в Израел

Нелоялните израелски араби трябва да бъдат обезглавени

Либерман също предупреди, че израелската политика към Газа заплашва да позволи на Хамас - групировката е разглеждана от израелските въоръжени сили като сравнително малка стратегическа заплаха - да се доближи до ливанската терористична армия "Хизбула", която се разглежда от еврейската държава като основна заплаха в региона, тъй като има арсенал от повече от 100 000 ракети.

Хамас обяви победа над Израел

Хамас обяви победа над Израел

Днешното решение представлява "победа за Газа"

Ние в момента храним чудовище, което, ако не му попречим да се въоръжи, след година ще имаме близнак на "Хизбула", алармира Либерман.

В сряда той обяви, че подава оставка като военен министър след две години и половина на поста.

Политическа драма в Израел, военният министър подаде оставка
Обновена

Политическа драма в Израел, военният министър подаде оставка

Решението е заради примирието с Хамас

Той повтори, че решението на премиера Бенямин Нетаняху да сключи неофициално примирие с Газа е "капитулация пред тероризма", информира АП.