Личният асистент на Иванка Тръмп e с положителна проба за COVID-19. Той е един от плеядата високопоставени служители в Белия дом, които са заразени с новия коронавирус, предаде "Спутник", позовавайки се на CNN.

Съобщава се, че асистентът работи от вкъщи през последните два месеца, тъй като са въведени мерки за самоизолация, което предполага, че първата дъщеря не е била в личен контакт със служителя от известно време.

Асистентът се присъединява към редица други служители, наскоро заразени с вируса, включително прессекретарят на вицепрезидента Майк Пенс и камериера на Тръмп, който е член на Сикрет сървиз, който и доставя храната му.

Общо десетина членове на Сикрет сървиз са диагностицирани с COVID-19.

Говорител на Пенс с коронавирус

Говорител на Пенс с коронавирус

Милър често е седяла близо до президента Доналд Тръмп по време на ежедневните брифинги

Докато президентът Тръмп насърчава държавите да възстановят икономиките и да възобновят редовни операции, като обяви постепенното облекчаване на мерките за блокиране, присъствието на вируса в Белия дом отново повдигна въпроса дали висшите американски служители, включително президентът, са били изложени и са в рискова позиция.

Над 1,2 милиона потвърдени случая са регистрирани в САЩ от началото на пандемията, включително 77 180 смъртни случая - най-високият брой в света до момента, според пресните оценки на Джон Хопкинс.