Лидерът на Камарата на общините на Великобритания Андреа Ледсъм отправи предупреждение към премиера Тереза Мей, че не може да приеме нов план за Брекзит, който допуска страната да остане в митническия съюз на ЕС преди кабинетът да финализира предложенията на ключова среща, пише "Гардиън".

Премиерът е изправен пред сериозни трудности в опитите си да получи подкрепата на министрите за законопроекта за напускане на ЕС.

Корбин отказва да подкрепи новите мерки на Тереза Мей за Брекзит

Корбин отказва да подкрепи новите мерки на Тереза Мей за Брекзит

По думите нищо не го кара да вярва, че новият законопроект е различен

Ледсъм подчерта, че нейната подкрепа е условна.

"Продължавам да подкрепям премиера да прокара споразумението за напускане", каза тя пред Би Би Си и добави, че ще подкрепи законопроекта, ако предвижда реално излизане от Общността.

Андреа Ледсъм подчерта, че може да подкрепи митнически споразумения в плана, но всеки ход за привличане на лейбъристки гласове чрез допускане на възможността за официален митнически съюз, който може да попречи на Обединеното кралство да сключи търговски споразумения с други държави, е недопустим за нея.

Тереза Мей с "подробен пакет мерки" за по-добър Брекзит

Тереза Мей с "подробен пакет мерки" за по-добър Брекзит

Мей не успя три пъти да получи одобрението от парламента за сделката

Позицията ми е много ясна от години - напускане на ЕС означава излизане от единния пазар, напускане на митническия съюз, връщане на контрола над парите, границите и законите ни, продължи политикът.

Мей се очаква да представи законопроекта за Брекзит в първата работна седмица на юни.

Ледсъм и други поддръжници на Брекзит настояват да се избегнат отстъпки за лейбъристите, особено след като здравният министър Мат Хенкок заяви, че законопроектът може да претърпи поправки при прокарването му, включително и идеи като митнически съюз или втори референдум.

Но много малко лейбъристки депутати са склонни да го подкрепят.

Нулев шанс за сделка между Мей и лейбъристите за Брекзит, разкриха източници

Нулев шанс за сделка между Мей и лейбъристите за Брекзит, разкриха източници

Това съобщи източник от Лейбъристката партия