Британският премиер Тереза ​​Мей заяви, че ще представи "ново смело предложение" на депутатите с "подобрен пакет от мерки" в последния опит да получи законопроекта за оттегляне от Брекзит в парламента, преди тя да напусне поста си, предаде "Ройтерс".

След като не успя да получи три пъти одобрението на парламента за сделката си с Брекзит, сега правителството ще внесе законопроекта, който се очаква да бъде гласуван в началото на юни.

"Какъвто и да е резултатът от каквито и да било (индикативни) гласове, няма да искам само депутатите да помислят отново. Вместо това ще ги помоля да погледнат на нова и подобрена сделка с чисти очи и да им дадат своята подкрепа ", заявява Мей пред вестник" The Sunday Times ".

Провал на преговорите между Мей и лейбъристите

Провал на преговорите между Мей и лейбъристите

Дискусиите "достигнаха толкова далеч, колкото е възможно"

Вестникът съобщи, че Мей ще се консултира с колеги от кабинета по предложенията за промени в споразумението за оттегляне, целящи да осигурят подкрепата на всички страни.

В него се казва, че кабинетът ще обмисли и планове за поредица от индикативни гласове, за да установи кои предложения могат да имат мнозинство в парламента.

Близо три години след като Обединеното кралство гласува 52% на 48% на референдум, за да напусне ЕС, остава неясно как, кога и дори дали страната ще напусне европейския клуб. Настоящият срок за напускане е 31-и октомври.

Корбин отказва да подкрепи новите мерки на Тереза Мей за Брекзит

Корбин отказва да подкрепи новите мерки на Тереза Мей за Брекзит

По думите нищо не го кара да вярва, че новият законопроект е различен

Преговорите на Брекзит между консерваторите и опозиционната Партия на труда се провалиха след като Мей обяви, че обявява напускането на поста си през юни. 

По думите на говорителя на лейбъла Брекзит Кейр Стармър, правителството трябва да обещае да проведе по-нататъшно публично гласуване на законопроекта за споразумението за оттегляне, за да се прекъсне безизходицата Брекзит.

Тереза Мей обявява през юни кога се оттегля от властта

Тереза Мей обявява през юни кога се оттегля от властта

Мей се срещна с Комитет 1922, оглавяван от председателя сър Греъм Брейди