Властите в Турция са ликвидирали терорист край полицейски участък, съобщи Ройтерс.

Атентаторът е бил застрелян край полицейски участък в град Месин, намиращ се на брега на Средиземно море. Предполага се, че мъжът планирал да се самовзриви през полицията в града.

По информация на районния прокурор на Мерсин Мустафа Ерджан се предполага и че нападателят е от терористичната организация "Ислямска държава".

За сега е установено, че атентаторът е носил жилетка, на която имало закачени бомби.

До стрелбата се стигнало, след като полицаите в Месин забелязали човек, който изглеждал и се държал подозрително. Това станало около 8.15 часа сутринта.

Полицаите наредили на мъжа да спре, но той игнорирал забраната на властите и продължил да ходи направо към полицейското управление. Терористът е бил ликвидиран в момента, когато посегнал и хванал кабел, стърчащ от рамото му.

Според местните медии нападателят е 20-годишен гражданин на Сирия. Предполага се, че той е живеел в апартамент в близост до сградата на полицейското управление, където е бил застрелян. Полицията веднага претърсила дома и задържала бащата на нападателя. Семейството се било установило в Месин преди около година.

Бомбите, закачени на жилетките на мъжа, са били обезвредени от сапьори.