Военноморските сили на САЩ възложиха на Lockheed Martin договор на стойност над 2 милиарда долара, за интегриране на оръжейната система за конвенционален бърз удар (CPS) в разрушители с управляеми ракети (DDG) от клас "Зумвалт", пише "Навирекогнишън".

CPS е хиперзвукова оръжейна система, която позволява полет на ракети на дълги разстояния при скорости, по-високи от Mach 5, с висока устойчивост срещу защитата на противника.

Съгласно този договор главният изпълнител Lockheed Martin ще осигури системи за изстрелване, контрол на оръжията, All Up Rounds (AUR), които са интегрирани ракетни компоненти и поддръжка за интегриране на платформа за тази военноморска платформа.

Компанията, заедно с партньори от индустрията, включително подизпълнители Northrop Grumman и General Dynamics Mission Systems, е на път да предостави CPS, изстрелвани от повърхността и базирани в морето хиперзвукови ударни способности около 2025 г.

Договорът също така предвижда допълнителни AUR плюс тестване, обучение и тактическа употреба на хиперзвуковото оръжие с голям обсег за армията на САЩ (LRHW).

CPS споделя общ AUR с армейския LRHW и могат да бъдат изстрелвани от множество платформи, включително надводни кораби, подводници и наземни мобилни пускови установки.

Lockheed Martin е основна компания за интеграция за оръжейните системи CPS и LRHW. Компанията ръководи екип от индустриални, правителствени и академични партньори, за да постигне критичен напредък в дизайна и разработката, за да отговори на тази спешна както в сухопътни, така и в морски области.

Хиперзвуковите превозни средства или хиперзвуковите ракети могат да се движат по-бързо от пет пъти скоростта на звука и са много маневрени. Комбинацията от възможностите на CPS, стелт и мобилност на разрушителя от клас "Зумвалт" ще осигури първата способност на САЩ за хиперзвуков удар с морско базиране.

Първи успех на САЩ с хипезвукова ракета

Първи успех на САЩ с хипезвукова ракета

Тя е изстреляна от самолет