Руските подводници от проекта 636 "Вършавянка" могат да оперират в териториалните води на Обединеното кралство, като остават невидими за британския флот. За това предупреждава в. "Дейли Телеграф". Медията се позовава на източници от британските въоръжени сили.

Новите руски подводници с дизелови-електрически двигатели с ниско ниво на шума представляват предполагаема заплаха за сигурността на Великобритания, следвайки движението на британския флот в Северния Атлантически океан. Тези руски подводници са важен аргумент в полза на увеличаване на финансирането за Кралския флот.

"Дейли телеграф" цитира и откъси от първата публична реч на ръководителя на британския флот Тони Ръдакин, който говори за нарастващата опасност от междудържавни конфликти в света и обеща да засили британските отбранителни способности в Северния Атлантически океан, за да осигури "по-голяма свобода на маневриране към ядреното възпиране".

Руското посолство във Великобритания неведнъж отбелязва, че британските политици и военни плашат населението на страната със заплахи, за които се твърди, че произтичат от Русия с цел увеличаване на бюджета за отбрана на страната.